TENTOONSTELLINGEN

Nieuw voor deze 5de editie ! De Brussels Nature Days biedt u de kans om drie fototentoonstellingen gewijd aan de natuur te ontdekken. Tientallen foto’s nemen u mee naar het hart van de natuur in de omgeving en in de wereld.

Tarief : Gratis

 • Tentoonstelling van de fotowedstrijd van het Festival International Nature Namur 2021

  Van donderdag 5 mei tot zondag 5 juni
  Plaats : Vijvers van Elsene
  Openingsuren : Vrije toegang

  BRUNET Joël - The Boss.jpg

  Het « Festival International Nature Namur » is het evenement bij uitstek voor beeld en natuur in oktober in Namen. Dierendocumentaires, fototentoonstellingen, Nature Village en begeleide wandelingen zijn de belangrijkste activiteiten die het publiek gedurende 10 dagen worden aangeboden. In het kader van het festival wordt elk jaar van februari tot juli een internationale fotowedstrijd georganiseerd. Het biedt amateur- en beroepsfotografen de gelegenheid hun mooiste natuurbeelden aan het publiek te tonen.

  De tentoonstelling ‘Fotowedstrijd 2021’ laat u kennismaken met de selectie van de beste foto’s uit de 5.422 inzendingen. Gebaseerd op de 10 thema’s van de wedstrijd, nodigen de 80 natuurbeelden die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd uit om te reizen en roepen ze unieke emoties op. Informatie over het festival en de fotowedstrijd: www.festivalnaturenamur.be


  Peter Freisen: aLive

  Van maandag 23 tot zondag 29 mei
  Plaats : Flagey
  Openingsuren : van 16u30 tot 19u30 (maandag, dinsdag en vrijdag) | van 14u30 tot 19u30 (woensdag, donderdag, zaterdag & zondag)

  Peter Freisen - Nacré de la bistorte.jpg

  Peter Freisen werd geboren in 1988 in het Oost-Belgische Bütgenbach. Hij ontdekte als kind zijn liefde voor de natuur, die hij sinds zijn tienerjaren combineert met zijn passie voor fotografie. Een fabelachtige symbiose die tot uiting komt in zijn voorkeur voor precisie en in zijn talent om het vluchtige moment vast te leggen. Het resultaat zijn indrukwekkende foto’s van dieren en landschappen die deze geëngageerde dierenbeschermer in heel België maakt. We kunnen zijn werk nu voor het eerst ontdekken in zijn tentoonstelling “aLive” in Brussel. Ontdek samen een indrukwekkende en ongerepte natuur, bevolkt door een groot aantal fascinerende wezens.

  www.peterfreisen.com

  Met de steun van Ostbelgien


Tentoonstelling van de winnende foto’s van de wedstrijd “Prix d’art animalier” van 2022

Van woesndag 1 tot zondag 5 juni
Plaats : Kapel van Boondaal (Oude-Lindesquare, 10 in 1050 Elsene)
Openingsuren : 14u00 tot 18u00 bijzonder zondag 14u00 tot 17u00

JEAN Thomas - Héron Bruxelles_edited_edi
Chapelle Boondael.jpg

Dieren zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor artiesten. Komt u met familie of vrienden de beelden ontdekken van de kandidaten van de tweede dierenkunst wedstrijd van Elsene.

Prijsuitrijking op 2 juni om 19u00.